Ingrid Kemper

Acupunctuur

Acupunctuur bij kanker

Voor alle clienten met kanker is acupunctuur een hele goede aanvulling op de normale behandeling. 

Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar acupunctuur en de bijwerkingen van de chemotherapie en /of bestraling. De onderzoeken hebben zich op veel bijwerkingen gericht zoals bv misselijkheid, droge mond, slapeloosheid, vermoeidheid, pijn en overgangsklachten. Er bleken duidelijke verbeteringen van de klachten te zijn. Het voordeel is dat acupunctuur geen negatieve bijwerkingen heeft en westerse symptoombestrijding vaak wel.


Ik heb een internationaal certificaat van de TCM Academy, een nascholing waar westers wetenschappelijk onderzoek naast chinese geneeskunst hoog in het vaandel staat.


Iedere client heeft mijns inziens een individuele behandeling nodig. We zijn allemaal verschillend en dragen een eigen levensverhaal. Ik vind het heel belangrijk om deze levenservaringen mee te nemen in de behandeling en daarnaast de symtptomen te behandelen. Dit is ook het meest effectief gebleken. Acupunctuur is een heel goede geneeswijze om een individuele behandeling mogelijk te maken.


Als u klachten heeft (ook als ze hierboven niet genoemd zijn) neemt u dan gerust contact met me op. We maken dan een afspraak en bespreken de mogelijkheden.